Veel gestelde vragen

Computer specificaties AerOn
bijgewerkt op een jaar geleden

Voor gebruik van AerOn Studio moet uw PC minimaal aan de volgende eisen voldoen:
• Dual Core processor van Intel of AMD; (Enkel AerOn Studio)
• Quad Core processor Intel i5 of AMD vergelijkbaar. (AerOn Studio + PostgreSQL database server);
• Windows 10, of Windows 8.1 Update 1 (32-bit en 64-bit), of Windows 7 (32-bit en 64-bit) ***
• 4 GB intern geheugen (Enkel AerOn Studio);
• 8 GB intern geheugen (AerOn Studio + PostgreSQL database server);
• 256 GB SSD voor OS en PostgreSQL database. Indien de audiobestanden niet op een centrale netwerk server staan, dan een extra HDD (harddisk) of SSD voor de opslag van audiobestanden;
• beeldschermresolutie van 1280 bij 1024 punten en 16-bits kleuren.

Commercialplanner & Formatplanner
Het is raadzaam om de bovengenoemde systeemeisen als een minimum te zien. De Formatplanner en Commercialplanner zijn uitstekend in staat gebruik te maken van de hogere prestaties van een snellere processor.

*** AerOn Studio werkt in Windows 7. Microsoft heeft de Windows 7 mainstream support beindigd sinds 13 januari 2015. Voor blijvende goede werking onder Windows 7 kunnen wij met de steeds nieuwe ontwikkelingen en nieuwe componenten geen garanties bieden.

Voor de opslag van audiobestanden is het aangewezen om geen gebruik te maken van een NAS omdat de meeste te traag zijn in gebruik voor onair playout. Een NAS kunnen we aanbevelen als backup medium.

Netwerk
Bij het gebruik van meerdere PC’s in één netwerk, is het belangrijk dat dit netwerk met hoogwaardige componenten wordt opgebouwd. Zo werd er in het verleden al ondervonden, dat PC’s met een Gigabit-netverbinding en een 100-Megabit switch niet optimaal samenwerkten. Na het vervangen van de switch door een Gigabit switch werden bepaalde acties zo’n 30 keer sneller waar, afgaande op de specificaties, maximaal een factor 10 te verwachten was. Broadcast Partners selecteert voor haar automatiseringen uitsluitend merk-PC’s. Levert u zelf PC’s aan voor AerOn Studio, neemt u dan vooraf contact op met uw leverancier om na te gaan of uw configuratie wel voldoet. In het verleden bleken computers van een bedenkelijke kwaliteit, aangeprezen door een lokale dealer, nog wel eens een bron van narigheid.

Een ogenblik geduld!

Een moment geduld alstublieft...